A kosarad jelenleg üres!

MÓRA KÖNYVKIADÓ

1950 óta családtag

A Móra Könyvkiadó alapításától, 1950-től a rendszerváltásig a gyermek- és ifjúsági irodalom egyedüli közvetítője, igényes, tartalmilag és kiállításában is a minőségi könyvek és a család kiadója volt. Igazi szellemi alkotóműhelyt működött, szerzői és szerkesztőgárdája legendás.

Generációkat ajándékozott és ajándékoz meg az olvasás örömével, olvasni szerető gyerekekből olvasni szerető felnőttek lettek, akik mindezt továbbadták a következő nemzedéknek.

A 1990-es évektől részvénytársasági formában folytatja munkáját, évente több mint 200 címet jelentet meg.

A Móra név a hagyományőrzés, az értékteremtés, a progresszivitás mellett a tartalmas, esztétikus, értékes és tartós, egyszóval a minőségi magyar könyv fogalmát jelenti. Olyan igazi MagyarBrand, amely ismeretet ad, tanít, nevel, szórakoztat.

A több mint fél évszázadnyi idő a hagyományok őrzése mellett időtálló értékeket teremtett a magyar gyermekirodalomban, felfedezett és naggyá tett sok szerzőt, akik viszonzásképpen a kiadót tették naggyá. A Kiadó kiemelt figyelmet fordított a hazai alkotókra, könyveinek döntő többsége a magyar szerzők és grafikusok munkáját dicséri.

Korábbi „Jóra nevel a Móra” szlogenjének megfelelően a minőségi gyermekirodalom legmeghatározóbb hazai szereplője, mely széles körű nemzetközi ismertsége és elismertsége nem kis mértékben az egységes szellemű csapatmunkának, igényes szerkesztőségi tevékenységnek, gondos könyvtervezésnek köszönhető.

A Kiadóban kezdte munkásságát számos, mára klasszikusnak számító szerző, mint Janikovszky Éva, Lázár Ervin, Szepes Mária, Szabó Magda, Bálint Ágnes, Marék Veronika, Békés Pál, Fekete István, G. Szabó Judit, Kertész Erzsébet.

Szintén a Móra kiadónál jelentek meg a hazai és nemzetközi gyermekirodalom jelentős szereplőinek , mint Weöres Sándor, Gazdag Erzsi, Móra Ferenc, Zelk Zoltán, Romhányi József, Tamási Áron, Benedek Elek, Móricz Zsigmond, Zdenek Miler, Erich Kästner, Astrid Lindgren, Gianni Rodari, A.A. Milne, Antoine de Saint-Exupéry művei.

A Móra névhez kapcsolódnak mindannyiunk gyermekkorát meghatározó figurák és kötetek is, mint a Kisvakond, Tesz-vesz város, Gőgös Gúnár Gedeon, Ablak-zsiráf, Vidám mesék, A kis herceg, Harisnyás Pippi, A két Lotti, Frakk, Mézga család, Pöttyös Panni, Micimackó.

A Móra brand építését 2016-ban almárkák létrehozásával folytatja a kiadó.

Móra Music
Az egyik legnagyobb magyar zenepedagógus, Forrai Katalin életműve a kiadóhoz került. Kottával kiegészített kötetei a bölcsődei és az óvodai zenei nevelés máig meghatározó elemei. A zenei képzésnek fontos szerepe és hatása van a későbbi matematikai és logikai gondolkodásra is. Erre, a kiemelten fontos projektre alapozva a kiadó új almárka építésébe kezdett, Móra Music néven.

Móra Educatio
A Móra Kiadó eddig is sok olvasó- és ismeretterjesztő könyvet, foglalkoztatót, és számos más olyan kiadványt jelentetett meg, amelyeket nemcsak otthon forgatnak kedvtelve gyerekek és fiatalok, de óvodai foglalkozásokon, alsó és felső tagozatos szakórákon szívesen használják őket a pedagógusok is.
E kiadványok oktatásban, nevelésben betöltött fontos szerepe miatt döntött a Móra úgy, hogy egyrészt színes irodalmi kínálatunk felhasználását szakszerűen átgondolt segédanyagokkal (ingyenesen letölthető olvasáspróbák, feladatlapok és foglalkozástervek) bővítjük, másrészt elindítunk olyan könyvsorozatokat, amelyek szorosabban kapcsolódnak oktatási, nevelési célokhoz. Ezek a könyvek, közvetetten egészítik ki és értelmezik a tananyagot, segítik képességek kialakulását, fejlődését, és a gyakorlás szórakoztató eszközei. E kiadói célok megvalósulását a Móra Educatio brand építésével valósítja meg a kiadó.

Móra Fun
A Móra 2014 óta a nemzetközi licenszek terén is vezető szerepet tölt be a hazai gyerekkönyvkiadásban. A játékosan szórakoztató, rajzfilmsorozatok kapcsán is ismert karakterek és történetek hazai képviseletéhez a jogadók (pl.: Hasbro, Mattel) komoly szakmai, piaci és üzleti elvárásai társulnak. A Mórára szakértelme és hosszútávú gondolkodása miatt stabil partnerként tekintenek nagy külföldi partnerei is.

 

A Móra Könyvkiadó 2012-ben a Csimotával, az egyik legprogresszívebb gyermekkönyvkiadóval létrehozta a Móra Kiadói Csoportot, amelyhez 2014 januárjában a Cerkabella Könyvek, 2015 augusztusában a Két Egér Könyvek is csatlakozott. A csoport legfrissebb tagja a Berger Kiadó.

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓK, OLVASÁST NÉPSZERŰSÍTŐ PROGRAMOK szervezőinek figyelmébe ajánljuk a Móra Kiadó kortárs szerzőit, megannyi remek könyvvel.

Anga Mária, Balázs Ágnes, Dóka Péter, Erdős Virág, Gyárfás Endre, J. Kovács Judit, Kiss Attila, Kiss Ottó, Majoros Nóra, Marék Veronika, Menyhért Anna, Mikó Csaba, Nógrádi Gábor, Nyulász Péter, Pacskovszky Zsolt, Singer Magdolna, Sohonyai Edit, Turbuly Lilla, Vig Balázs

Ha szívesen meghívnák őket könyvbemutatóra, kerekasztal beszélgetésre, irodalmi összejövetelre, író-olvasó találkozóra, akkor írjanak (mora"kukac"mora.hu) vagy telefonáljanak (06-1-320-4740) bátran, és segítünk.

 

Móra Könyvkiadó Zrt.

1066 Budapest, Jókai u. 6.
(Székhely: 1134 Budapest, Váci út 19.)

Fax: (36) 1 320-5382
e-mail: mora"kukac"mora.hu


adószám: 10865044-2-41
Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság Cégjegyzékszám: 01-10-042245

Telefonos elérhetőségeink:  

Szerkesztőség
(36) 1 320-4021

Kereskedelem
(36) 1 320-5382

Titkárság és nyomdai előkészítés
(36) 1 320-5345

Marketing és pénzügy
(36) 1 320-4740


 

Janikovszky János
vezérigazgató

Szuba Jolanta
vezérigazgató-helyettes
jolanta.szuba"kukac"mora.hu

Vas Katalin
kiadóvezető
katalin.vas"kukac"mora.hu

Adorján Mariann
titkárság
adorjan.mariann"kukac"mora.hu

Halmai Sylvia
marketing- és PR menedzser
halmai.sylvia"kukac"mora.hu

Mohácsi Katalin
marketing koordinátor
mohacsi.katalin"kukac"mora.hu

Kovács Zsanett
kommunikáció és PR
kovacs.zsanett"kukac"mora.hu

Fülöp Edit
pénzügyi vezető 
fulop.edit"kukac"mora.hu

Tóthné Illés Eszter
pénzügyi előadó
illes.eszter"kukac"mora.hu

Molnár Gábor
kereskedelmi vezető
molnar.gabor"kukac"mora.hu

Basa Márta
kereskedelmi asszisztens
basa-marta"kukac"mora.hu

Szabó Csilla
nemzetközi kapcsolatok
szabo.csilla"kukac"mora.hu

Petrina Sarolta
licensz termékmenedzser
petrina.sarolta"kukac"mora.hu

Dóka Péter
szerkesztő
doka.peter"kukac"mora.hu

Dávid Ádám
szerkesztő
david.adam"kukac"mora.hu

Szlukovényi Katalin
szerkesztő
szlukovenyi.katalin"kukac"mora.hu

Eszterág Ildikó
educatio és oktatás
eszterag.ildiko"kukac"mora.hu

Lonovics Zoltán
művészeti vezető
lonovics.zoltan"kukac"mora.hu

Csereklye Kornélia
gyártás koordinátor
csereklye.kornelia"kukac"mora.hu

Somos Péter
képszerkesztő
somos.peter"kukac"mora.hu