A kosarad jelenleg üres!

Táplálkozási kalauz gyerekeknek – A helyes étkezés játékszabályai

Úgy látja, hogy gyermeke túl keveset vagy épp túl sokat eszik és egyoldalú az étrendje? Ezek az étkezési problémák különösen a gyerekek első tíz életévében keseríthetik meg az ebédlőasztalnál töltött időt. Az elismert német szerzőpáros számos szórakoztató eset és konkrét ötlet segítségével írja le a megfelelő táplálkozás egyszerű, de hatékony játékszabályait a téma bestsellerében. Ha ezeket az életkori sajátosságokat figyelembe vevő szabályokat következetesen betartják az étkezések során, akkor mindannyian jó hangulatban, gyomorgörcs nélkül ülhetnek le enni.

Anette Kast-Zahn sokoldalú pszichológus és viselkedésterapeuta, aki három gyermek édesanyjaként testközelből ismeri a gyereknevelés mindennapi nehézségeit. Könyveiben rendkívül frappáns és praktikus nevelési koncepciókat fogalmaz meg.

Dr. Hartmut Morgenroth klinikai gyermekorvos. Több mint három évtizede foglalkozik étkezési zavarokkal küzdő fiatalokkal. Két gyermekétől szerzett tapasztalatait is beleírta ebbe a hiánypótló kézikönyvbe.

A TARTALOMBÓL:

A szülői minta szerepe az étkezési szokások kialakulásában
Súly kérdés: környezet és öröklődés
Kiegyensúlyozott és hibás növekedési görbék
A glikémiás index – szénhidrátok szerepe – zsíros ételek
Köztes étkezések
Fogyókúra és túltáplálás
Előítéletek és félelmek, amiket bátran elfelejthetünk
Helyes táplálkozás  - születéstől – asztalhoz szoktatás – táplálkozás 1 és 6 éves kor között – nehézségek iskolás korban
Speciális esetek: érzékenységek, allergiák, emésztési zavarok

„Ez nem szakácskönyv, hanem »etetőkönyv«, tehát egyetlenegy recept sincs benne. Viszont mindenről szó esik, amit a gyerekek helyes táplálásáról tudni érdemes, születésüktől kezdve kamaszkoruk végéig.”

ELŐKÉSZÜLETBEN:

Annette Kast-Zahn: Minden gyerek megtanulja a szabályokat
Annette Kast-Zahn: Gyerekkori válságkezelés felsőfokon
Annette Kast-Zahn: Szép álmokat, gyerekek!

Bővebben
  • 8 könyv
  • Kapcsolódó könyvek
  • 1 hallgass bele
  • Kapcsolódó hallgass bele
  • Hozzászólások0 hozzászólás
  • Mondd el a véleményed!