A kosarad jelenleg üres!

Római császárok krónikája

A Római Birodalom császárkorának története

Mit lehet tudni a Római Birodalmat irányító 80 császár életéről és személyiségéről? A Római császárok krónikája gondosan összeválogatott képek, térképek, rekonstrukciós rajzok és az ókori történetíróktól vett idézetek segítségével követi végig a császárság történetét Augustustól a Nyugatrómai Birodalom bukásáig. Ki építette a Colosseumot? Mikor fosztották ki a gótok Rómát? A császárok krónikájában minden kérdésre választ kaphatunk.

Az Augustus és Constantinus között uralkodó 56 jelentősebb császár részletes életrajza a késő római uralkodók tetteit felsoroló rövid epilógussal együtt a császárkori Róma történetének olvasmányos, tömör összefoglalását adja. Az ókori történetírók, például Suetonius és Tacitus színes anekdotái mellett a modern tudományos kutatásokból levonható következtetések segítenek abban, hogy valós képet alkossunk Róma híres és hírhedt urairól – Caliguláról és Claudiusról, Traianusról és Caracalláról. A kevésbé ismert császárok alakja ismét kiemelkedik a történelem homályából.

A jelentősebb eseményeket tartalmazó kronológiai sáv mellett az életrajzok elején megtaláljuk minden császár pénzérmékről ismert arcképét, mellszobrát és a vele kapcsolatos alapvető információkat, így a születési nevét, teljes titulusát, halálának módját és helyét. A főszöveget számtalan idézet és kiegészítő leírás kíséri.

A Római császárok krónikája egyszerre olvasmányos ismeretterjesztő írás és megbízható szakkönyv, amely látványos képanyagával mindvégig ébren tartja az olvasó érdeklődését a világtörténelem egyik leghatalmasabb és legnagyszerűbb birodalmának urai iránt.

328 illusztráció, ebből 111 színes, a császárok pénzérmékről ismert arcképe, mellszobrai, térképek és csatatérképek, a legjelentősebb császári épületek rekonstrukciós rajza

Bővebben
  • 8 könyv
  • Kapcsolódó könyvek
  • Hozzászólások0 hozzászólás
  • Mondd el a véleményed!