A kosarad jelenleg üres!
Laik Eszter

Laik Eszter

Író

LAIK ESZTER
1973-

Már az egyetemen tudtam, hogy könyvkiadók és/vagy lapok háza táján szeretnék dolgozni, és úgy alakult, hogy mindkét vágyam teljesült. Kezdetben a Széphalom Könyvműhely munkatársaként ténykedtem, majd szabadúszó szerkesztő, fordító lettem különféle kiadóknál.

2005-ben vettem át a Nők Lapja irodalom- és meserovatát, ahol „felnőtt” szövegek mellett a gyerekirodalom is a napjaim része lett. Aztán 2011-től egy folyóiratnál, az Irodalmi Jelennél bízták rám a tudósítás-, majd később a prózarovatot. A „száguldó riporterkedés” mellett tehát írókat nyüstölök a határidők betartása végett, olvasok és olvasok, mellette pedig továbbra is szerkesztek, fordítok és álmodozom. Néha írok is (ha legyőzöm a lustaságom).

2015-ben jelent meg a Hogyan lettem Esterházy? című tárcanovella-kötetem, ezt követte a Móra Kiadónál az Abszurd, Bravúr, Celeb – 100 idegen szó verses magyarázata. A Móránál megjelenni számomra hatalmas büszkeség volt, ahhoz a generációhoz tartozom ugyanis, akiknek a (jó) gyerekkönyv egyenlő volt a Mórával. A Mórán nőttünk fel.

A szómagyarázó versikék ötlete véletlenszerűen pattant ki a fejemből – egy baráti társaságban beszélgettünk róla, mennyire tetszik a gyerekeknek, amikor furcsa hangzású idegen szavakat hallanak. Mivel a vers és a zene a kezdet kezdetétől elválaszthatatlanul jelen van az életemben, és rajongva szeretek játszani a nyelvvel, magam szórakoztatására „elpotyogtattam” néhány ilyen verset. Végül annyi összegyűlt, hogy rábeszéltek, szerkesszem kötetté. Azt remélem, aki olvassa, bepillanthat abba a hihetetlenül izgalmas, mulatságos, sokrétű és rejtelmes világba, ami a szavaké – és legfőképp a magyar nyelvé, amiért nem kell még csak a szomszédba sem mennünk.

 • Hozzászólások2 cikk
 • Kapcsolódó cikkek
 • Abszurd, bravúr, celeb

  Laik Eszter

  100 idegen szó verses magyarázata

  Az olvasó, akár gyerek, akár játékos kedvű felnőtt 100 gyakori idegen szó verses magyarázatát találja meg e rendhagyó „idegen szavak szótárában”. A...
  Ár: 2199 Ft
  Kedvezmény:
  -25%
  Kedvezményes ár: 1649 Ft
  Kosárba